Ο πόλεμος "ρομποτοποιείται": Η IAI παρουσίασε το μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα REX Mk.2

O πόλεμος αλλάζει μορφή και εισερχόμαστε σε μία περίοδο όπου οι στρατοί μειώνουν το ανθρώπινο δυναμικό τους και εντάσσουν στην διάταξή τους τα... ρομπότ όπως ακριβώς διαβάζαμε κάποτε στο υπέροχο κόμικ του Δικαστή Ντρεντ.

Η Israel Aerospace Industries (IAI) παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση «DSEI 2021», το μη-επανδρωμένο χερσαίο όχημα πολλαπλών αποστολών REX Mk.2. Το REX Mk.2 είναι μια υβριδική ηλεκτρική πλατφόρμα με τετρακίνηση και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο 1,3 τόνων.

Προορίζεται να υποστηρίξει τις χερσαίες δυνάμεις σε διάφορα στάδια των μαχών. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας στα στρατεύματα μεταφέροντας εφόδια, πυρομαχικά, ιατρικό εξοπλισμό, νερό και τρόφιμα, καθώς και την εκκένωση τραυματισμένου προσωπικού σε φορεία.

Το σύστημα μπορεί επίσης να συλλέξει πληροφορίες μέσω ενός συστήματος επίγνωσης της κατάστασης που ενσωματώνει ηλεκτροπτικούς αισθητήρες και ραντάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV