Αλεξιπτωτιστές θα μεταφέρουν πλάσμα αίματος στα πεδία των μαχών (βίντεο)

Η βασικότερη παράμετρος σε έναν πόλεμο είναι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και πως αυτές μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό.

Εκτός από αυτές που είναι ακαριαίες υπάρχουν οι περιπτώσεις στρατιωτών που πεθαίνουν από αιμορραγία, συνεπώς είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος σε άμεση πρόσβαση σε αίμα.

Κάτι τέτοιο θα έσωζε χιλιάδες ζωές.

Ο στρατός των ΗΠΑ (U.S Army) δοκιμάζει διάφορες μεθόδους μεταφοράς για να παραδώσει πλάσμα αίματος στο πεδίο της μάχης και οι γιατροί σε συνδυασμό με τους αλεξιπτωτιστές δοκιμάζουν μεθόδους μεταφοράς για να παραδώσουν πλάσμα αίματος στα πεδία των μαχών.

Αυτό είναι ένα πρότζεκτ εξαιρετικά σημαντικό καθώς η επιτυχία του θα μπορούσε να κρίνει την παραμονή των στρατευμάτων σε εχθρικά πεδία. 

«Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αυξηθεί το ποσοστό επιβίωσης των τραυματιών» δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος. Από την άποψη της αποτελεσματικότητας, οι νέες μέθοδοι μεταφοράς πλάσματος μπορούν να σώσουν χιλιάδες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Τα στατιστικά που εξέδωσε ο Αμερικανικός στρατός αναφέρουν ότι η αιμορραγία είναι η ηγετική αιτία θανάτου στο πεδίο της μάχης.

Όταν οι στρατιώτες  δέχονται σοβαρά χτυπήματα, συχνά μεταφέρονται στη χειρουργική ομάδα για θεραπεία.

Τα θύματα συχνά υποφέρουν από σοβαρή απώλεια αίματος λόγω της ανικανότητας του αίματος τους να πήξει κανονικά και οι στρατιώτες πεθαίνουν πριν καν εγχειριστούν. Τέτοια περιστατικά αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των απωλειών στα πεδία των μαχών.

Για τη δοκιμαστική αποστολή, οι Στρατιώτες του 432ου τάγματος αλεξιπτωτιστών, συσκεύασαν το πλάσμα στις τσάντες τους και εισήλθαν σε ένα ελικόπτερο CH-47 Chinook.

Οι αερομεταφερόμενοι στρατιώτες από το Αρχηγείο Bragg πήδηξαν στη συνέχεια από το Chinook με το πλάσμα καλά συσκευασμένο στις τσάντες τους. Κατά την προσγείωση η ομάδα εδάφους έλεγξε τα δοχεία για πιθανές ζημιές που μπορεί να προκλήθηκαν από την πτώση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV