Αρμενία: Ζητάει από τη Ρωσία να τοποθετήσει φρούρια στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να τοποθετήσει φυλάκια κατά μήκος των αρμενικών συνόρων ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν εκατέρωθεν κατηγορίες σήμερα για παραβίαση της στηριζόμενης από τη Ρωσία κατάπαυσης πυρός, την οποία είχαν αποδεχθεί οι δύο πλευρές μία ημέρα νωρίτερα για να σταματήσουν οι αιματηρές συγκρούσεις για τα κοινά τους σύνορα, με το Γερεβάν να επιθυμεί την οριοθέτησή τους.

«Δεδομένης της σημερινής κατάστασης, νομίζω ότι θα είχε νόημα να εξετάσουμε το ζήτημα της τοποθέτησης φυλακίων Ρώσων συνοριοφυλάκων καθ’ όλο το μήκος των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν», φέρεται να δήλωσε ο Πασινιάν σε κυβερνητική σύσκεψη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Αρμενία ετοιμάζεται να συζητήσει την πρόταση αυτή με τη Μόσχα και ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει να γίνουν εργασίες για την οριοθέτηση και την οροσήμανση των συνόρων χωρίς τον κίνδυνο στρατιωτικών συγκρούσεων.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αζέρικα στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον αρμενικών θέσεων στο τμήμα Γκεγκαρκουνίκ των συνόρων νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα η Αρμενία να ανταποδώσει τα πυρά. Το υπουργείο ανέφερε ότι η κατάσταση σήμερα το πρωί ήταν ήρεμη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV