Τατζικιστάν: Έκτακτη στρατιωτική επιθεώρηση διέταξε ο πρόεδρος της χώρας

Το Τατζικιστάν, το οποίο συνορεύει με το Αφγανιστάν   ξεκίνησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση. Περί τους 230.000 άνδρες έλαβαν σήμα για εντατικές πολεμικές προετοιμασίες στις 2:00 το πρωί,  με διαταγή του Προέδρου Emomali Rakhmon.

«Μετά από διαταγή του προέδρου και του Α/ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε στρατιωτική κινητοποίηση με την εμπλοκή 100.000 αξιωματικών και στρατιωτικών και 130.000 εφέδρων.

Η κωδική ονομασία της στρατιωτικής άσκησης είναι “Marz-2021” (“Σύνορα-2021″), και περιελάβανε την επιθεώρηση  1,023 μονάδων στρατιωτικών οχημάτων, 3.167 μονάδων μεταφορικού και ειδικού εξοπλισμού, 447 μονάδων πυροβολικού και όλμων, 234 μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας, 45 μαχητικών και μεταφορικών αεροσκάφη και ελικοπτέρων». .

Διάγγελμα προέδρου Τατζικιστάν

Στην επιχειρησιακή επιθεώρηση  έλαβαν μέρος όλοι οι σχηματισμοί του Στρατού του Τατζικιστάν συμπεριλαμβανομένου, χερσαίων δυνάμεων, Αεροπορίας και πυροβολικού.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και στρατιωτική παρέλαση όπου ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε τους Τατζίκους να είναι «έτοιμοι να υπερασπιστούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

«Η κατάσταση στη γειτονική μας χώρα, το Αφγανιστάν, ειδικά στις βόρειες περιοχές που συνορεύουν με τη χώρα μας είναι εξαιρετικά περίπλοκη και αβέβαιη.

Γίνεται όλο και πιο περίπλοκη κάθε μέρα, ακόμη και κάθε ώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Τατζικιστάν, καλώντας τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να «παραμείνουν στην υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας για την αποφυγή πιθανών απειλών και να διασφαλίσουν την προστασία των κρατικών συνόρων» είπε.

Στέλνει επιπλέον ενισχύσεις η Ρωσία

Η Ρωσία μετά την ανάπτυξη 50 αρμάτων μάχης στα σύνορα του Τατζικιστάν με το Αφγανιστάν, στέλνει και νέες ενισχύσεις. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η Ρωσία έστειλε επιπλέον άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, πυροβολικό. Η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση στέλνει αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25SM για ασκήσεις  στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Τα Su-25SM θα λάβουν μέρος στην άσκηση Ρωσίας-Ουζμπεκιστάν από 30 Ιουλίου με 10 Αυγούστου στην περιοχή Surkhandarya και στο πεδίο βολής Termez στα σύνορα με Αφγανιστάν.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV