Ν.Αναστασιάδης για επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν: «Aναμενόμενη η επανάληψη απαράδεκτων τουρκικών θέσεων»

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως θα περιμένει περάτωση της επίσκεψης Ερντογάν και μετά τοποθέτηση της Λευκωσίας για διαβήματα και ενέργειες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, είπε ότι «ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων».

«Θα αναμένουμε την περάτωση της επίσκεψης και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα, τα οποία θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Επίσκεψη Ερντογάν στα Kατεχόμενα: «Άνθρακες» τα δώρα και τα χαρμόσυνα νέα για το ψευδοκράτος

Τελικά ούτε αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν, ούτε κινήσεις στην Αμμόχωστο, ούτε αποκαλύψεις για το φυσικό αέριο δεν έφερε μαζί του ο Ερντογάν. Σε ομιλία του στην λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους, η οποία άρχισε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας αναφέρθηκε στο πώς θα χτίσει νέο «προεδρικό» μέγαρο και νέο κτήριο της «βουλής».

Δήλωσε ότι η «προεδρία» του ψευδοκράτους και το «κοινοβούλιο» δεν αρμόζουν στο «κράτος». «Τα νέα κτίρια θα κτιστούν σε γη που "ανήκει" στον τουρκικό κατοχικό στρατό, κοντά στον Άγιο Δομέτιο, μαζί με "εθνικό κήπο"», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Είναι έκφραση του να είσαι «κράτος», ανέφερε ο Ερντογάν που επανέλαβε ότι στηρίζει πλήρως την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη για λύση δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών και επανέλαβε την πρότασή του για πραγματοποίηση Διεθνούς Φόρουμ για την ανατολική Μεσόγειο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV