Γερμανία: Αποσύρει όλα τα μέλη διμοιρίας από την Λιθουανία λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων

Την απόσυρση όλων των μελών μηχανοκίνητης διμοιρίας Πεζικού που είχε αναπτυχθεί και συμμετείχε στην αποστολή του στη NATO στη Λιθουανία αποφάσισε η Γερμανία. 

Η επιστροφή των μελών αναμένεται σήμερα και σε βάρος της διμοιρία υπάρχουν υποψίες για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.

Το ένα από τα μέλη της διμοιρίας, το οποίο αντιμετωπίζει τις πιο σοβαρές κατηγορίες, ενδέχεται να αποταχθεί με συνοπτικές διαδικασίες δυνάμει του γερμανικού στρατιωτικού ποινικού κώδικα, διευκρίνισε  το υπουργείο Άμυνας.

Στην έρευνα συμμετέχει η στρατιωτική υπηρεσία αντικατασκοπείας (MAD), κατά όσα έχουν γίνει γνωστά ως εδώ. Οι έρευνες αφορούν διάφορα παραπτώματα, μεταξύ άλλων την εξαφάνιση πυρομαχικών, ύβρεις και προσβολές με πιθανόν ρατσιστικά κίνητρα, εξαναγκασμούς, διαγωγή που αποκάλυψε εξτρεμιστικές πεποιθήσεις και, σε μία περίπτωση, σεξουαλική επίθεση.

Στη διάρκεια γιορτής σε ξενοδοχείο στα τέλη Απριλίου, μέλη της διμοιρίας τραγούδησαν ακροδεξιά και αντισημιτικά τραγούδια, κατά το περιοδικό Der Spiegel, που αποκάλυψε την υπόθεση. Έχει εξάλλου καταγραφεί σε βίντεο η καταγγελθείσα σεξουαλική επίθεση. Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, διεμήνυσε ότι θα αποδοθούν επίσης ευθύνες εάν διαπιστωθεί πως συνάδελφοι των κατηγορουμένων απέκρυψαν στοιχεία από την ιεραρχία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV