Με ελληνική «ψυχή» στους τελικούς του Διαγωνισμού Καινοτομίας 2021 του ΝΑΤΟ η Aratos Systems BV

Eίχε αντικείμενο τις εφαρμογές διαστήματος για την ασφάλεια και άμυνα

Η oλλανδική Aratos Systems BV, μέλος του Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ, με επικεφαλής Έλληνα τεχνοκράτη και πολλούς Έλληνες επιστήμονες στο δυναμικό της επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην τελική φάση του ετήσιου Διαγωνισμού Καινοτομίας του ΝΑΤO.

Η πρότασή της αφορά σε ένα «Ευφυές Σύστημα Προστασίας Διαστημικών Αντικειμένων» με χρήση τεχνολογίας Blockchain (“Intelligent Blockchain-enabled Space-Assets Protection System”).

Ο τελικός νικητής από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ θα επιλεγεί σε ειδική εκδήλωση του ΝΑΤΟ στις 29 Ιουνίου στην Πορτογαλία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ και CEO της Aratos Systems BV, Δρ. Νίκος Μπογονικολός, η Aratos συνεχίζοντας την παρουσίαση καινοτομιών στην αιχμή των τεχνολογιών, πρότεινε ένα σύστημα που συνδυάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Τεχνολογία Blockchain για την ασφάλεια των διαστημικών αντικειμένων όπως δορυφόροι, διαστημικά σκάφη κλπ.

«Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που η επιχείρησή μας, με συμμετοχή και Ελλήνων επιστημόνων στην ομάδα, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Διαγωνισμού Καινοτομίας του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο Δρ. Νίκος Μπογονικολός.

Η Aratos Systems BV (www.aratos-systems.com) έχει ήδη αναπτύξει και άλλες συναφείς τεχνολογικές λύσεις για την ασφάλεια και άμυνα με χρήση διαστημικών τεχνολογιών όπως το καινοτόμο σύστημα υπολογισμού της θερμοκρασίας στις πόλεις σε υψηλή χωρική ανάλυση 12,5μ x 12,5μ και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV