Ε.Τατάρ: «Ο τουρκικός στρατός δεν θα αποσυρθεί από την Κύπρο και η ΤΔΒΚ δεν θα γίνει Γάζα»

Ο Ερσίν Τατάρ, με αφορμή τη διένεξη στην Ιερουσαλήμ, βρήκε την ευκαιρία να συγκρίνει την Κατεχόμενη Κύπρο με τη Γάζα και να δηλώσει ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ μοιάζουν με εκείνες των Ελληνο-Κυπρίων κατά των Τ/Κ στο παρελθόν.

Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν επιτρέψει τα Κατεχόμενα να γίνουν Γάζα.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει:

«Το δίδυμο Ελλάδας-Κύπρου και ο ΟΗΕ και η ΕΕ λένε ότι πρέπει να αρθεί το καθεστώς των εγγυήσεων της Τουρκίας, να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο, να αφήσουν την ΕΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια στην Κύπρο.

Ο λόγος πίσω από το αίτημά τους αυτό είναι πλέον αντιληπτός. Αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν θα αρθούν, ο τουρκικός στρατός δεν θα αποσυρθεί από την Κύπρο και η ΤΔΒΚ δεν θα γίνει Γάζα.

Όταν κοιτάζουμε το παρελθόν στην Κύπρο και τί συμβαίνει στη Γάζα, δεν είναι δυνατόν για εμάς να αφήσουμε τον τουρκικό στρατό να φύγει ή να αρθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV