Αυστηρή ρωσική προειδοποίηση σε Τουρκία: «Μην προμηθεύσετε με άλλα UAV την Ουκρανία»

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα από τη Μόσχα, προειδοποίηση η οποία εάν αγνοηθεί από την Τουρκία, μπορεί να έχει καταλυτικές επιδράσεις στο επίπεδο των τουρκο-ρωσικών  σχέσεων.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Yuri Borisov η Τουρκία να μην επιχειρήσει να πωλήσει περισσότερα εξοπλισμένα UAV στη Ρωσία τύπου TB.2 Bayraktar.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε ο Ρώσος υφυπουργός, η Ρωσία θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την αμυντική και τεχνική συνεργασία που έχει με την Τουρκία.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η Ρωσία ενδέχεται να σταματήσει τη συνεργασία με τους S-400 στο επίπεδο της υποστήριξης, όπως και η άρνηση να προμηθεύσει την Τουρκία με ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με ένα αριθμό TB.2 Bayraktar ο οποίος εκτιμάται στα 12 με 15 UAV.

Ειρωνική ήταν η απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου ο οποίος είπε πως “αν κάποιος έρθει σε συμφωνία τότε μπορεί να αγοράσει ένα αμυντικό προϊόν. Αυτό δεν είναι αντιρωσικό μανιφέστο.

Ακόμη και στην Ρωσία μπορούμε να πουλήσουμε. Θα καθίσουμε και θα διαπραγματευτούμε μαζί τους.

Στην ερώτηση σας, αν θα πουλήσουμε όπλα στην Ρωσία, η απάντηση είναι θετική. Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε στην Ρωσία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Την ίδια ώρα η Ρωσία στέλνει μήνυμα στο Κίεβο με βίντεο που «διέρρευσε» και που δείχνει μέρος της τεράστιας στρατιωτικής κινητοποίησης που υπάρχει στα σύνορα με την Ουκρανία.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV