Κριμαία: Προσγειώθηκαν πάνοπλα Su-30 - Ρωσικά διαβατήρια στους κατοίκους του Λουγκάνσκ

Δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εφημερίδα WSJ δείχνουν μεγάλη ρωσική στρατιωτική ενίσχυση στην Κριμαία.

Οι ενισχύσεις αφορούν μαχητικά αεροσκάφη Su-30, τα οποία φαίνονται παραταγμένα χωρίς καμία προστασία σε πίστα αεροπορικής βάσης και τα οποία κατέφθασαν έμφορτα με  οπλισμό  όπως και στοιχεία της 76ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας.

 

New satellite imagery shows Su-30 fighter jets and paratroopers (likely 76th Air Assault division) arriving in Crimea.

US officials told WSJ there are 80,000 Russian troops around Ukraine. Ukrainian military intelligence earlier put the figure at 110,000 https://t.co/JSyPf9vGB8 pic.twitter.com/QJwRaokMz1

— CIT (en) (@CITeam_en) April 20, 2021

Σύμφωνα με την WSJ  έχουν συγκεντρωθεί περί τους 80.000 Rώσους στρατιώτες γύρω από την Ουκρανία, ενώ οι ουκρανικές υπηρεσίες τους ανεβάζουν στους 110.000, την ώρα που ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ τους ανεβάζει στους 150.000.

Σε μια άλλη εξέλιξη όπως έγινε γνωστό η Ρωσία έχει παραδώσει ρωσικά διαβατήρια, σε 500.000 κατοίκους της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ σε μια κίνηση που ίσως σηματοδοτεί την ενσωμάτωση των ανατολικών Δημοκρατιών της Ουκρανίας στην Ρωσία, ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σενάριο.  

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV