Τσεχία: Εμπλέκει το ΝΑΤΟ σε έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών το 2014 - Κατηγορεί τη Ρωσία!

Η Τσεχία ζήτησε από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ερευνήσουν από κοινού την υπόθεση ρωσικής ανάμειξης σε έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών το 2014.

Όπως ανακοίνωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στο ΝΑΤΟ Jakub Landovsky  θα φέρει το θέμα στο  συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών αύριο, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Prague to ask NATO to discuss Russia's role in the explosion at a Czech ammunition depot in 2014 at the North Atlantic Council, Czech Republic’s Permanent Representative to NATO, Jakub Landovsky said.

(POLITICO)

— Status-6 (@Archer83Able) April 18, 2021

Η Πράγα απέλασε 18 Ρώσους διπλωμάτες χθες και ανακοίνωσε ότι έρευνες συνδέουν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες με την έκρηξη, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Οι απελάσεις και οι ισχυρισμοί της Πράγας έχουν πυροδοτήσει τη μεγαλύτερή της διαμάχη με τη Ρωσία από τέλος της κομμουνιστικής εποχής το 1989.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι ο Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής άνω βουλής, δήλωσε χθες ότι οι ισχυρισμοί της Πράγας είναι παράλογοι και πως η απάντηση της Μόσχας θα πρέπει να είναι ανάλογη.

Παράλληλα, η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι αναζητά δύο άνδρες σε σχέση με σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες, που έχουν ρωσικά διαβατήρια με τα ονόματα Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ, και πως οι άνδρες βρίσκονταν στην χώρα τις ημέρες πριν από την έκρηξη.

 

The U.S. stands with the Czech Republic in its firm response against Russia’s subversive actions on Czech soil. We must act firmly in response to Russian actions that compromise the territorial integrity, energy security, or critical infrastructure of our allies and partners.

— Ned Price (@StateDeptSpox) April 18, 2021
Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV