Επίθεση της Mossad στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις: Διακόπηκε ο εμπλουτισμός ουρανίου!

Κυβερνοεπίθεση, η οποία αποδίδεται στην Mossad σημειώθηκε σήμερα κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Natan, όπου το Ιράν πραγματοποιεί εμπλουτισμό ουρανίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι εγκαταστάσεις έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση ενώ διακόπηκε (άγνωστο για πόσο) και η διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου, όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Το Ιράν αποκάλεσε την επίθεση  τρομοκρατική ενέργεια και αυτό μερικές ώρες μετά αφού είχε ανακοινωθεί ένα «ατύχημα ηλεκτροδότησης» μία ημέρα αφότου είχε ξεκινήσει εμπλουτισμός ουρανίου με νέους φυγοκεντριστές που είχε εγκαταστήσει η Τεχεράνη. 

¨Το Ιράν επιφυλάσσεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της ισλαμικής δημοκρατίας στο Natanz, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ατομικού οργανισμού του Ιράν Ali Akbar Salehi.

Ο ίδιος αποκάλεσε το συμβάν ως «πυρηνική τρομοκρατία».

Η επίθεση διέκοψε εντελώς την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο πυρηνικών ερευνών Shahid Mostafa Ahmadi Roshan στο Natanz.

 

Google news logo Ακολουθήστε μας στο Google News Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV