Κοινή διακήρυξη Ζελένσκι-Ερντογάν: «Θα είμαστε μαζί ενάντια στις προκλήσεις στη Μαύρη Θάλασσα»

Ταξίδι έκπληξη πραγματοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος  Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Μετά πέρας της συνάντησης οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Χωρίς να κατονομάσουν την Ρωσία τόσο ο Ουκρανός πρόεδρος όσο και ο Τούρκος αναφέρθηκαν στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και στην ανάγκη για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η Τουρκία είναι εξαιρετικά σημαντική για την   υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Οι απόψεις και των δύο χωρών συμπίπτουν απόλυτα σε ότι αφορά θέματα περιφερειακής ασφάλειας. Και οι δύο χώρες θα σταθούν απέναντι στις προκλήσεις που δημιουργούνται στη Μαύρη Θάλασσα.»

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων;

«Η αμυντική συνεργασία Ουκρανίας-τουρκίας δεν στρέφεται κατά καμίας άλλης χώρας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας».

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV