Η Ρωσία κλείνει τον ουκρανικό εναέριο χώρο: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ εντός του ουκρανικού FIR!

Πρώην Ουκρανός πρόεδρος: «Οποιαδήποτε ρωσική επίθεση θα έχει τραγικές συνέπειες για την Ρωσία»

Άμεση ήταν η ρωσική απάντηση στην αμερικανική και καναδική ΝΟΤΑΜ για την Ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία(!) και η οποία ξεκινά από τις 2 Απριλίου του 2021 και λήγει  σε ένα έτος δηλαδή στις 2 Απριλίου του 2022!

Όπως ανακοινώθηκε, αμέσως μετά η Ρωσία εξέδωσε σειρά δικών της δική ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις της Αεροπορίας, η οποία όμως περιλαμβάνει και μεγάλο μέρος του ουκρανικού εναέριου χώρου!

Η ΝΟΤΑΜ λήγει στις 15 Απρίλιου αλλά θεωρείται σίγουρο ότι αυτή θα ανανεώνεται τακτικά από τις ρωσικές αρχές.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Leonid Kravchuk, ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της χώρας στη μετα-σοβιετική εποχή προειδοποίησε τη Ρωσία πως οποιαδήποτε περίπτωση επίθεσης θα είχε τραγικές συνέπειες για την ίδια την Ρωσία.

«Το σενάριο μιας ρωσικής επίθεσης θα ήταν τραγικό για την Ρωσία. Πρώτον η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για μια τέτοιας έκτασης επιχείρηση. Δεύτερον γνωρίζει πολύ καλά πως μια τέτοια περίπτωση θα είχε τραγικές συνέπειες για την ίδια.».

Ο ‘ίδιος σημείωσε πως αφενός η Ρωσία δεν θα τολμήσει μια τέτοια μεγάλη επιχείρηση καθώς η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη πλέον στρατιωτικά και αφετέρου γιατί  έχει την αμέριστη στήριξη της Δύσης.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV