Η Ρωσία κλείνει τον ουκρανικό εναέριο χώρο: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ εντός του ουκρανικού FIR!

Πρώην Ουκρανός πρόεδρος: «Οποιαδήποτε ρωσική επίθεση θα έχει τραγικές συνέπειες για την Ρωσία»

Άμεση ήταν η ρωσική απάντηση στην αμερικανική και καναδική ΝΟΤΑΜ για την Ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία(!) και η οποία ξεκινά από τις 2 Απριλίου του 2021 και λήγει  σε ένα έτος δηλαδή στις 2 Απριλίου του 2022!

Όπως ανακοινώθηκε, αμέσως μετά η Ρωσία εξέδωσε σειρά δικών της δική ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις της Αεροπορίας, η οποία όμως περιλαμβάνει και μεγάλο μέρος του ουκρανικού εναέριου χώρου!

Η ΝΟΤΑΜ λήγει στις 15 Απρίλιου αλλά θεωρείται σίγουρο ότι αυτή θα ανανεώνεται τακτικά από τις ρωσικές αρχές.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Leonid Kravchuk, ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της χώρας στη μετα-σοβιετική εποχή προειδοποίησε τη Ρωσία πως οποιαδήποτε περίπτωση επίθεσης θα είχε τραγικές συνέπειες για την ίδια την Ρωσία.

«Το σενάριο μιας ρωσικής επίθεσης θα ήταν τραγικό για την Ρωσία. Πρώτον η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για μια τέτοιας έκτασης επιχείρηση. Δεύτερον γνωρίζει πολύ καλά πως μια τέτοια περίπτωση θα είχε τραγικές συνέπειες για την ίδια.».

Ο ‘ίδιος σημείωσε πως αφενός η Ρωσία δεν θα τολμήσει μια τέτοια μεγάλη επιχείρηση καθώς η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη πλέον στρατιωτικά και αφετέρου γιατί  έχει την αμέριστη στήριξη της Δύσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV