Η τραγωδία του Ο.Ντασό μπορεί να αλλάξει το σκηνικό σε ότι αφορά την απόκτηση Rafale από την ΠΑ;

Ο θάνατος του Ολιβιέ Ντασό μετά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται τη χειρότερη στιγμή για το πρόγραμμα της απόκτησης των 18 Rafale, την ώρα που η ελληνική πλευρά έδινε μάχη για να υπάρξει επίσπευση της παράδοση ειδικά των Rafale F3.R στην Πολεμική Αεροπορία. 

Υπενθυμίζεται ότι από τα 18 αεροσκάφη τα 2 από τα 12 μεταχειρισμένα θα παραδοθούν μέχρι το καλοκαίρι και τα υπόλοιπα 19 θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο F3.R και θα παραδοθούν τμηματικά μέχρι το 2023. Ενώ τα 6 καινούργια πιθανότατα θα παραδοθούν μέχρι το 2024. 

Στόχος της ελληνικής πλευράς ήταν να παραδοθούν νωρίτερα, ενώ ταυτοχρόνως είχαν ξεκινήσει συνομιλίες για την απόκτηση επιπλέον 22 από αυτά τα μαχητικά. 

Ο θάνατος του Ολιβιέ Ντασό σβήνει τον κρίκο και τη σχέση που είχε σχηματιστεί μεταξύ κυβέρνησης και της ηγεσίας της Dassault με την διαμεσολάβηση κορυφαίου Έλληνα οικονομικού παράγοντα ο οποίος δεν έχει καμία σχέση, μέχρι τη στιγμή που έγινε η συγκεκριμένη διαμεσολάβηση, με το χώρο των οπλικών συστημάτων. 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV