Η ISIS αναβιώνει στο Ιράκ και η Γαλλία ανησυχεί: «Κοιτά» προς τις ΗΠΑ

Η Γαλλία ζήτησε συνεδρίαση του, υπό αμερικανική διοίκηση, διεθνούς συνασπισμού κατά της ISIS λόγω της "αναβίωσης" αυτής της οργάνωσης στο Ιράκ.

"Αυτό που μπορούμε να σημειώσουμε, για την κατάσταση στο Ιράκ ιδιαιτέρως, είναι μια ισχυρή αναβίωση του Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης ISIS)'', δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης.

"Θα πρέπει να μπορέσει να συνεδριάσει αυτός ο συνασπισμός αρκετά γρήγορα και νομίζω ότι αυτό θα γίνει", πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Η  ISIS είχε καταλάβει μεγάλες εκτάσεις των εδαφών της Συρίας και του Ιράκ από το 2014. Παρά την ήττα του στη Συρία τον Μάρτιο του 2019 με τη πτώση του "χαλιφάτου" του, συνεχίζει να εξαπολύει φονικές επιθέσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 21 Ιανουαρίου από δύο βομβιστές αυτοκτονίας της  ISIS που ανατινάχθηκαν σε αγορά στο κέντρο της Βαγδάτης, στην πλέον πολύνεκρη επίθεση των τελευταίων τριών και πλέον χρόνων στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Μόλις πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ μείωσε σε 2.500 άνδρες την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ.

Η Γαλλία, η οποία μετέχει επίσης στον διεθνή συνασπισμό, καλεί έκτοτε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει η καταπολέμηση της ISIS  να αποτελεί προτεραιότητα.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV