Συνεχείς απογειώσεις Βρετανικών μαχητικών από Κύπρο κατά στόχων στο Ιράκ

Πολεμικός οργασμός επικρατεί στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο από σήμερα , με συνεχείς αποστολές αεροσκαφών της RAF, κατά στόχων της ISIS  στο Ιράκ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις ΗΠΑ στην Συρία.

Μεγάλη Βρετανική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί, για τα αεροσκάφη της RAF στην βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Αεροσκάφη Typhoon FGR.4 απογειώθηκαν μαζί με αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού Airbus KC.2 (reg. ZZ338) και κινήθηκαν νότια. Αποστολή τους ήταν  η διενέργεια επιθέσεων σε θέσεις του ISIS στο Ιράκ.

Η συγκεκριμένη βάση της Βρετανίας, είναι πάντα στο επίκεντρο όλων των υπερπόντιων επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή με δεκάδες μαχητικά Typhoon και Tornado έτοιμα πάντα για δράση.

Η γειτνίαση της Κύπρου με τη Μέση Ανατολή, ως το πιο ανατολικό σύνορο της ΕΕ, έχει δώσει στις βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μεγάλη στρατηγική σημασία, σχετικά με την συγκέντρωση ζωτικών πληροφοριών, επικοινωνιών και αποστολών μάχης.

Υπενθυμίζεται  ότι το Ακρωτήρι έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλες τις επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, και αυτό συνεχίζεται αμείωτο.

Το Ακρωτήρι είναι μία από τις δύο κυρίαρχες περιοχές βάσης που διατηρεί η Βρετανία στην Κύπρο μετά την ανεξαρτησία της το 1960.

Συνολικά, αυτές οι περιοχές καλύπτουν 99 τετραγωνικά μίλια, συμπεριλαμβάνοντας εδάφη και χωριά. Μεταξύ των βρετανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι και ένας γιγαντιαίος σταθμός ραντάρ μεγάλης εμβέλειας της RAF στην κορυφή του Ολύμπου, που η υψηλότερη κορυφή του νησιού. Το Ακρωτήρι απέχει λιγότερο από 112 μίλια (180 χλμ.) Από τη συριακή ακτή.

Πηγή: nationalpost.com.cy

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV