Το αμερικανικό A/T DDG-75 Donald Cook επιστρέφει στην Μαύρη Θάλασσα

«Διάφορες πηγές ειδήσεων, αναφέρουν ότι to αμερικανικό αντιτορπιλικό Ντόναλντ Κούκ (USS Donald Cook - DDG-75) απέπλευσε από ναυτική βάση της Κρήτης, όπου είχε προσεγγίσει για προμήθειες και κατευθύνεται προς τον Εύξεινο Πόντο», αναφέρει το ρωσικό κανάλι της Σεβαστούπολης.

Στρατιωτικοί αναλυτές παραδέχονται ότι το αντιτορπιλικό μπορεί να προβεί σε προκλητικές ενέργειες κατά της Ρωσίας . Αυτό το σενάριο εξετάζεται από πολλούς Ρώσους δημοσιογράφους και ειδικούς.

Δεν έχουν υπάρξει επίσημες δηλώσεις από το Πεντάγωνο σχετικά με αυτό το θέμα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σε παλαιότερη επίσκεψη του ίδιου αντιτορπιλικού στον Εύξεινο Πόντο, αντιμετώπισε ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 που «προσομοίωσε πυραυλική επίθεση εναντίον του δώδεκα φορές». Το ρωσικό αεροσκάφος είχε «τυφλώσει» το αμερικανικό πλοίο με το ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου ‘Χίμπινι’.

Μετά από αυτό, όπως σημειώνεται, το αντιτορπιλικό τέταρτης γενιάς του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Μαύρη Θάλασσα.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV