Αιθιοπία: Ο Στρατός σκότωσε τον πρώην υπ. Εξωτερικών της χώρας Σεγιούμ Μεσφίν

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας γνωστοποίησε, ότι ο στρατός σκότωσε τρία μέλη του πρώην κυβερνώντος κόμματος της επαρχίας Τιγκράι, μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Σεγιούμ Μεσφίν.

Τα τρία στελέχη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF) σκοτώθηκαν και άλλα πέντε μέλη του ίδιου κόμματος συνελήφθησαν αφού αρνήθηκαν να παραδοθούν στον στρατό, ανέφερε στο Twitter η ειδική ομάδα για την κρίση στο Τιγκράι.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άμπιι Άχμεντ διακήρυξε τη νίκη της στον πόλεμο με το TPLF στις 28 Νοεμβρίου 2020, μετά από έναν μήνα εχθροπραξιών. Οι φυγάδες ηγέτες του κόμματος ορκίστηκαν ότι θα συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο από τα βουνά της βόρειας Αιθιοπίας. Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κανέναν τους, επί πολλές εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα ο στρατός συνέλαβε τον Σεμπχάτ Νέγκα, ένα ιδρυτικό μέλος του TPLF. Το Σαββατοκύριακο σκοτώθηκαν 15 μέλη του κόμματος και συνελήφθησαν άλλα 8, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Ο Σεγιούμ ήταν υπουργός Εξωτερικών της Αιθιοπίας από το 1991 μέχρι το 2010.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV