Συνεχίζεται η ένταση στην Κριμαία - Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό RC-135 (βίντεο)

Λίγες μέρες μετά το “επεισόδιο” στην Θάλασσα της Ιαπωνίας ανάμεσα σε ένα ρωσικό και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικά, η Μόσχα έκανε γνωστό ότι οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά στη Μαύρη Θάλασσα, με πρωταγωνιστή ένα μαχητικό Su-27.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε “εγρήγορση” τις τελευταίες ημέρες, καθώς σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό, μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, σε περιοχή ζωτικών συμφερόντων για τη Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε η αίθουσα επιχειρήσεων του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε προκειμένου να αναγνωρίσει και να αναχαιτίσει ένα αεροσκάφος, το οποίο στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι “τα εναέρια μέσα παρακολούθησης και αναγνώρισης αποκάλυψαν έναν αεροπορικό στόχο ο οποίος πλησίαζε τα ρωσικά σύνορα πάνω από τα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας”.

Όπως ήταν επόμενο, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε και στη συνέχεια εντόπισε και αναχαίτισε ένα αμερικανικό αεροσκάφος τύπου RC-135, που χρησιμοποιείται για αποστολές αναγνώρισης με μεγάλη επιχειρησιακή εμβέλεια. Όπως είπαν οι ρωσικές αρχές, το αμερικανικό αεροσκάφος άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε από την περιοχή, ενώ το ρωσικό μαχητικό Su-27 επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του.

Βίντεο από αντίστοιχη αναχαίτιση πριν ένα μήνα:

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV