«Μέδουσα»: Κοινή άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου - Θα συμμετέχουν Γαλλία-ΗΑΕ και Κύπρος

Κοινή άσκηση με την επωνυμία «Μέδουσα» θα πραγματοποιηθεί από τις δυνάμεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου, μία άσκηση που έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στην Ελλάδα. 

Τα γυμνάσια θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020. Εκτός από τις αεροναυτικές δυνάμεις από Ελλάδα και Αίγυπτο, στην «Μέδουσα» θα λάβουν επίσης μέρος στρατιωτικές δυνάμεις από την Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο. 

Η ελληνοαιγυπτιακή διακλαδική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας, εντός του FIR Καϊρου, συμπεριλαμβανομένης της αιγυπτιακής ακτογραμμής.  Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων από Ελλάδα-Αίγυπτο-Γαλλία-ΗΑΕ και Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με δύο φρεγάτες με τα οργανικά τους ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, ένα αρματαγωγό, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο και ακόμη τέσσερα αεροσκάφη F-16 τα οποία θα επιχειρούν από την έδρα τους, τρία επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64, ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Chinook και Έλληνες κομάντος από επίλεκτες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV