Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Αποτρέψαμε παραβίαση συνόρων από αμερικανικό αντιτορπιλικό»

To ανθυποβρύχιο του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού «Ναύαρχος Βινογκράντοφ» απέτρεψε παραβίαση συνόρων από ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Τρίτη.

«Το ''Ναύαρχος Βινογκράντοφ", ένα μεγάλο ανθυποβρύχιο σκάφος του στόλου του Ειρηνικού, σταμάτησε την παραβίαση των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού ''Τζον Μακέιν'' στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας εντός δύο χιλιομέτρων από τη συνοριακή γραμμή, πρόσθεσε το υπουργείο.

«Το ρωσικό σκάφος το οποίο παρακολουθούσε το αμερικανικό, προειδοποίησε το ξένο πλοίο, μέσω ενός διεθνούς καναλιού επικοινωνιών, για το απαράδεκτο τέτοιων ενεργειών και για το ενδεχόμενο επέμβασης ώστε να οδηγηθεί ο παραβάτης εκτός των χωρικών υδάτων» ανέφερε η ανακοίνωση.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό οδηγήθηκε σε ουδέτερα ύδατα αμέσως μετά τη λήψη της προειδοποίησης, πρόσθεσε το υπουργείο.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV