Η Αρμενία δεν χρησιμοποίησε τα Su-30 γιατί δεν είχαν αγοραστεί οι απαραίτητοι πύραυλοι!

Αίσθηση προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρμένιου στρατηγού Μόζες Χαγκομπιάν, ο οποίος παραιτήθηκε προ ολίγων ημερών από την θέση του στο Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ο οποίος αποκάλυψε ότι όντως εκτοξεύτηκαν πύραυλοι Iskander κατά του Αζερμπαϊτζάν και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αρμενικά μαχητικά Su-30 επειδή δεν είχε προνοήσει το αρμενικό ΥΠΑΜ να αγοράσει τα απαραίτητα όπλα για το αεροσκάφος!

Ο Χαγκομπιάν προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις, καθώς αποκάλυψε ότι η Αρμενία εκτόξευσε ρωσικούς πυραύλους τύπου Iskander στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και δεν θα πω πού. Η Ρωσία παρέδωσε επίσης στρατιωτικές προμήθειες στην Αρμενία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, στο βαθμό που το επέτρεπε η συνείδησή τους».

Ωστόσο, ο Αρμένιος στρατιωτικός αναφέρθηκε στα παρωχημένα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και στα «περίφημα» μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30SM που είχε αποκτήσει η χώρα του από την Ρωσία, με τον ίδιο εξηγεί ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις, διότι δεν είχαν διαθέσιμους πυραύλους, αφού οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει για την απόκτησή τους.

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμενικών στρατιωτικών δυνάμεων, λέγοντας πως «η κινητοποίηση δεν εξελίχθηκε αποτελεσματικά στη διάρκεια των εχθροπραξιών, καθώς μέχρι τις 30 Οκτωβρίου είχε γίνει πραγματοποιηθεί σε ποσοστό 70% η κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στη δημοκρατία του Αρτσάχ και σε ποσοστό 52% στην Αρμενία, μια διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα στις πρώτες 48 ώρες από την έναρξη των εχθροπραξιών».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV