Σαουδική Αραβία: Αναχαίτισε drone των Χούθι

Εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας γνωστοποίησε, την Τετάρτη πως ένα drone που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι, στην Υεμένη, αναχαιτίστηκε.

Drone που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι της Υεμένης προς τη Σαουδική Αραβία αναχαιτίστηκε από τον διεθνή συνασπισμό υπό το Βασίλειο, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (18/11).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το SPA, ένας επίσημος εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ο ταξίαρχος Τούρκι Αλ Μαλίκι, ισχυρίστηκε σε επίσημη δήλωση πως το drone είχε ως στόχο του ακόμα και «αμάχους στις νότιες περιοχές της χώρας».

Οι συμμαχικές δυνάμεις παρεμπόδισαν και κατέστρεψαν το drone, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «βόμβα αυτοκινήτου» και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνασπισμός, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, ενεπλάκη στη σύγκρουση, στην Υεμένη, μεταξύ της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων πολιτικής αντιπολίτευσης, των Χούθι, το 2015, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τους, ύστερα από αίτημα του εξόριστου Προέδρου της χώρα, Αμπντ Αλ Ραμπ Μανσούρ Αλ Χαντί.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν καταγραφεί συχνές επιθέσεις με αεροσκάφη, εκρηκτικά και ρουκέτες στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV