Προετοιμάζει το λεγόμενο plan-B ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και διεθνής κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος προκειμένου να εκδιώξει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, στην καθόλου απίθανη  περίπτωση που χάσει ο Τζόε Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου;

Δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι οι  Frank Wright και John Aman επιμένουν πως ναι.

Ο Τζ. Σόρος ξοδεύει, πολλά, πολλά χρήματα για να διώξει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, περί τα 70 εκατ.$. Ο εξτρεμιστής «φιλάνθρωπος» είναι φανατικός εχθρός του Τραμπ: Τον αποκαλεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ως τίποτα άλλο από ένα  «απατεώνα, ένα εχθρό και ένα wanna be δικτάτορα».

Ο διεθνής κερδοσκόπος θεωρεί τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ ως «κίνδυνο για τον κόσμο» ο οποίος θέλει να δημιουργήσει ένα «κράτος-μαφία».

Αυτοί είναι οι δεδηλωμένοι του στόχοι. Κανείς δεν ξέρει ποια τα υπόγεια κίνητρά του. Σε κάθε περίπτωση ο Σόρος είναι αποφασισμένος να «σπρώξει» με κάθε τρόπο τον Τζόε Μπάιντεν  τον “Big guy” μέχρι την γραμμή του τερματισμού.

Αλλά τι θα γίνει εάν ο “Big guy” (έτσι αναφέρεται κωδικά ο Μπάιντεν στα εμβάσματα από την Κίνα) χάσει τελικά;

Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί αρθρογράφοι, μην περιμένετε να εγκαταλείψει έτσι εύκολα τη μάχη, για να διώξει τον Τραμπ.

Ο Τζ. Σόρος έχει ένα σχέδιο Β και το οποίο ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή.

Όπως εξηγεί ο Richard Poe συγγραφέας του βιβλίου «Το Σκιώδες Κόμμα», «Ο Σόρος επιχειρεί να κλέψει τις εκλογές. Έχει στην διάθεσή του μια ομάδα από τους καλύτερους ειδικούς στους υπολογιστές και θα επιχειρήσει να κλέψει τις εκλογές».

Ο Σόρος είναι πλήρως εστιασμένος στην απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο. Το 2018 στο Νταβός και απευθυνόμενος στις διεθνείς ελιτ είχε πει:

«Ο Τραμπ είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, το οποίο θα εξαφανιστεί το 2020 ή και νωρίτερα. Αυτό δεν είναι μια κενή απειλή. Ο Σόρος έχει ρίξει από την εξουσία διεθνείς ηγέτες», όπως αναφέρει ο Poe.

Το ίδρυμά του Open Society, με τις πολλές εκφάνσεις του έχει πραγματοποιήσει πραξικοπήματα και έχει χρηματοδοτήσει  εξεγέρσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου όλες στο όνομα της «Δημοκρατίας».

Ο ίδιος ο Σόρος θριαμβολογούσε το 2001 ότι το ίδρυμά του έχει πετύχει σημαντικές νίκες στην Σλοβακία, την Κροατία, την Γεωργία και την Γιουγκοσλαβία όπου «οι κοινωνίες είχαν κινητοποιηθεί για να ανατρέψουν καταπιεστικά καθεστώτα», όπως είχε πει.

Ειδικά για την Γιουγκοσλαβία ένα σώμα από 70.000 παραστρατιωτικούς το “Otpor” είχε δημιουργήσει σοβαρά επεισόδια στο Βελιγράδι (5 Οκτωβρίου 2000) που θα σαν αποτέλεσμα είχαν την παραίτηση Μιλοσεβιτς και την «αποστολή» του στο διεθνές δικαστήριο στη Χάγη, αναφέρεται στο βιβλίο «Το Σκιώδες Κόμμα».

Ένας πράκτορας του Σόρος είχε πει στους Los Angeles Times: «Ήμασταν εκεί για να υποστηρίξουμε το κίνημα, για να ρίξουμε από την εξουσία τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής μας είχε γίνει εντελώς μυστικά».

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Neil Clark είχε αναφέρει ότι η πτώση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ήταν αποτέλεσμα δουλειάς 9 ετών και 100 εκατ. $ εξόδων, όλα από τον Σόρος. Ο Σόρος στη συνέχεια ανέλαβε τον ίδιο ρόλο και την Γεωργία όπου είχε προειδοποιήσει τον τότε πρόεδρο Έντβαρντ Σεβαρντνάτζε και πρώην υπουργό Εξωτερικών της ΕΣΣΔ, ότι θα βγάλει κόσμο στους δρόμους για να σταματήσει τη «νοθεία» στις εκλογές του 2003.

 «Είναι απαραίτητο να κινητοποιήσουμε τις μάζες για να έχουμε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές. Αυτό είναι που κάναμε στην Σλοβακία, την εποχή του Meciar, στην Κροατία την εποχή του Tudman και στην Γιουγκοσλαβία επι Μιλόσεβιτς», είχε πει ο Σόρος αναφερόμενος στην Γεωργία.

Την ημέρα των εκλογών ο Σεβαρντνάτζε έκανε δήλωση για νίκη. Αμέσως ο τηλεοπτικός σταθμός του Σόρος στη χώρα έδωσε ένα Exit-Poll που εμφάνιζε αντίθετα αποτελέσματα, Κόσμος κατέβηκε στους δρόμους, επεισόδια σημειώθηκαν και ο Σεβαρντνάτζε για να αποτρέψει ένα εμφύλιο παραιτήθηκε.

 «Είμαι χαρούμενος για ότι συνέβη στην Γεωργία και παίρνω το μερίδιο που μου αναλογεί στο ότι συνεισέφερα και εγώ στην ανατροπή του», είχε πει ο ίδιος.

Υπάρχει κάποια αμφιβολία για το τι σχεδιάζει στις ΗΠΑ αναρωτούνται οι  συντάκτες.

«Πιστεύω στις αξίες της ανοικτής κοινωνίας. Τα τελευταία 15 χρόνια έχω επικεντρώσει όλη μου την ενέργεια στο να επιβάλλω αυτές τις αρχές στον κόσμο. Τώρα το κάνω αυτό στις ΗΠΑ».

Την εποχή ο Σόρος λέγεται ότι είχε βάλει ως στόχο τον George W. Bush. Τώρα ο δεδηλωμένος του στόχος είναι ο Ντ.Τραμπ.

Γιατί εκτός από τους λόγους που προαναφέρθηκαν; Το 2014 ένα εσωτερικό έγγραφο στρατηγικής του “Open Society” για άγνωστο λόγο έθετε το 2020, ως έτος ορόσημο για την μετεξέλιξη των ΗΠΑ κάνοντας λόγο για «ριζοσπαστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν το 2020».

Σύμφωνα με τον Poe ο κίνδυνος πλέον είναι πολύ μεγάλος:

«Θεωρούν ότι τώρα είναι η ώρα τους. Ο Σόρος και οι συνεργάτες του οργανώνουν μια επανάσταση εδώ στις ΗΠΑ. Θεωρούν ότι αυτή μπορεί να πετύχει. Νομίζουν ότι τώρα είναι η ώρα για να ρίξουν τον Τραμπ, σε περίπτωση ήττας του Μπάιντεν, να αλλάξουν το σύνταγμα να καταστρέψουν ότι συνθέτει σήμερα αυτό που λέγεται ΗΠΑ».

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, δημιουργίας κλίματος κινούνται τα δημοσιεύματα ότι τάχα η ανησυχία στις ΗΠΑ είναι ότι, σε περίπτωση που νικητής των επικείμενων προεδρικών εκλογών αναδειχθεί ο Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να προσβάλει το αποτέλεσμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βίαια επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές του και εκπροσώπους «αντιρατσιστικών» και άλλων οργανώσεων που ήδη συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον, δηλαδή των «ταγμάτων εφόδου» του Σόρος.

Ήδη ο διεθνής κερδοσκόπος έχει φροντίσει ώστε να συγκεντρώσει μια κρίσιμη μάζα οπαδών του και μισθοφόρων στην Ουάσιγκτον.

Ούτε φυσικά είναι τυχαία τα λόγια που είπε ο Τραμπ σε ομιλία του:

«Είμαι απέναντι στα διαπλεκόμενα παγκόσμια συμφέροντα, που έγιναν πλουσιότερα ενώ έκαναν αφαίμαξη στην Αμερική.

Το διεφθαρμένο κατεστημένο με μισεί, γιατί δεν δίνω λόγο σε ΑΥΤΟΥΣ, παρά μόνο σε ΕΣΑΣ».

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ