Ιράκ: Ιρακινή στρατιωτική αεροπορική βάση επλήγη από ρουκέτες

Τρεις ρουκέτες Katyusha έπληξαν  την Πέμπτη  Ιρακινή στρατιωτική αεροπορική βάση στην επαρχία Salahudin του Ιράκ, δήλωσε ο ιρακινός στρατός.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα όταν οι πύραυλοι Katyusha χτύπησαν στην αεροπορική βάση του Μπαλάντ, περίπου 80 χλμ βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας της Βαγδάτης, με μικρές ζημιές, ανέφερε σε δήλωση  του το γραφείο μέσων ενημέρωσης του Ιράκ

Εν τω μεταξύ, μια τοπική πηγή ανέφερε, ότι τρεις πύραυλοι Katyusha χτύπησαν το εσωτερικό της αεροπορικής βάσης, η οποία  στεγάζει τα ιρακινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από δύο αμερικανικές εταιρείες για λόγους συντήρησης και εκπαίδευσης.

Η επίθεση προκάλεσε μόνο μικρές ζημιές, ανέφερε η πηγή χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Καμία ομάδα δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά το αεροδρόμιο της Βαγδάτης και οι ιρακινές στρατιωτικές βάσεις που στεγάζουν αμερικανικά στρατεύματα σε ολόκληρο το Ιράκ, καθώς και η αμερικανική πρεσβεία στην Πράσινη Ζώνη, έχουν συχνά στοχοποιηθεί από επιθέσεις ρουκέτες.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV