Ισραήλ: Έχει καταστραφεί το 1/3 της Συριακής αντιαεροπορικής άμυνας

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σε λεπτομερή έκθεσή της σχετικά με τις επιθέσεις της  εναντίον της Συρίας, αναφέρει  ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταστρέψει περίπου το ένα τρίτο όλων των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας. Η Συρία έχει εκτοξεύσει 844 πυραύλους εδάφους-αέρα, εναντίον της. Παρόλα αυτά 

Η Ισραηλινή Αεροπορία έχει καταφέρει να προξενήσει πολλές καταστροφές στο εσωτερικό της Συρίας.  Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι θα μειωθούν σε αριθμό στο μέλλον  οι αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή παρά την καταστροφή, η Συρία έχει εγκαταστήσει καλύτερα και  ισχυρότερα αντιαεροπορικά Ρωσικά συστήματα , καθιστώντας τέτοιες επιδρομές πολύ πιο επικίνδυνες. Η Συρία είχε προηγουμένως προτιμήσει να χρησιμοποιήσει  τα παλαιά συστήματα S-200 , αλλά  τώρα πλέον οι S-300 είναι διαθέσιμοι και πιθανότατα θα αναπτυχθούν μελλοντικά στη Συρία.

Το Ισραήλ   ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι διαθέτει τεχνολογία για να νικήσει τα ρωσικά S-300, αν και  ενώ η Ρωσία διαφωνεί με αυτό.  Εντούτοις το Ισραήλ δεν φαίνεται να  δοκιμάσει στην πράξη κάτι τέτοιο.

Επίσης οι  εντάσεις που επικρατούν μεταξύ Ισραήλ και  Χεζμπολάχ, είναι πιθανό να αλλάξουν την προτεραιότητα αεροπορικών προσβολών των Ισραηλινών μαχητικών, με αποτέλεσμα η Συρία να περάσει σε δεύτερη μοίρα από άποψης στοχοποίησης για την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV