Λιβύη: Αεροπορικό σφυροκόπημα κατά των μισθοφόρων του Σάρατζ

Μαχητικά αεροπλάνα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) προσέβαλαν δυνάμεις του Σάρατζ νοτιοανατολικά της πόλης Μισράτα, σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αεροπορική δύναμη του LNA βομβάρδισε και  κονβόι που μετέφερε μισθοφόρους του στρατού του Σάρατζ στην περιοχή Wadi Bai, δυτικά της Σύρτης.

Επίσης γίνεται λόγος  για  ομάδα Τούρκων  μισθοφόρων, η οποία  προσπαθούσε να διεισδύσει στην πόλη της Σύρτης, η οποία έγινε αντιληπτή και προσβλήθηκε άμεσα με πυρά,  γεγονός που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή της.

Η Ελληνοτουρκική εμπλοκή στη ΝΑ Μεσόγειο έχει ως αποτέλεσμα την στρατιωτική στασιμότητα της Τουρκίας σε όλα τα άλλα μέτωπα,Λιβύης, Συρίας, Αρμενίας-Αζερμπαιτζάν. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Β.Ιράκ, όπου η αντίσταση που προβάλλεται είναι αμελητέα από το ΡΚΚ, αφού οι αντάρτες του κατά την πάγια τακτική που ακολουθούν, όταν η Τουρκία επιχειρεί στο έδαφος του Β.Ιράκ, αυτοί αποσύρονται νοτιότερα. 

Αυτή η Τουρκική στρατιωτική στασιμότητα σε όλα τα μέτωπα  καταδεικνύει δύο  σημαντικά πράγματα, αναφορικά με τις πραγματικές στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας:

Πρώτον ότι η Τουρκική θεωρία, ότι  τάχα η χώρα έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής 2,5 πολέμων ταυτόχρονα, δεν ευσταθεί ούτε κατά διάνοια.

Δεύτερον ότι η Τουρκία στην παρούσα φάση έχει επικεντρωθεί ολοκληρωτικά μαζί μας, γεγονός που σημαίνει ότι έχει  το μείζον του στρατιωτικού δυναμικού της διαθέσιμο, για να ενεργήσει σε βάρος μας.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV