Ένταλμα σύλληψης για 27 υπόπτους FETO στην Τουρκία

Τούρκοι εισαγγελείς στην επαρχία Άδανα, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης την Τετάρτη για 27 υπόπτους για τους φερόμενους δεσμούς τους με την τρομοκρατική οργάνωση Fetullah (FETO), την ομάδα  που φέρεται ότι ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε πηγή ασφαλείας.

Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων 12 ενεργών στρατιωτών στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κατηγορήθηκαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με τους τρομοκράτες τους μέσω payphone, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω περιορισμών στην ομιλία στα ΜΜΕ.


Η αστυνομία ξεκίνησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 14 επαρχίες, μεταξύ αυτών  στην πρωτεύουσα Άγκυρα, στη Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη.

Η FETO και ο ηγέτης του με έδρα τις ΗΠΑ Fetullah Gulen  φέρεται ότι ενορχήστρωσαν  το ηττημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 251 νεκρούς και περίπου 2.200 τραυματίες.

Η Τουρκία κατηγορεί τη FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω της διείσδυσης  της στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV