Απόσυρση από το Αφγανιστάν 4.000 στρατιωτών των ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον ιστότοπο Αxios, ο πρόεδρος Ν.Τράμπ επιβεβαιώνει την απόφασή του για απόσυρση  4.000 στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έως το Νοέμβριο, ενώ  4.000 έως 5.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί θα εξακολουθήσουν την παραμονή τους εκεί.

Ο Ν.Τραμπ θέλει να αποσύρει  αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν από τότε που συνήφθη η ειρηνευτική συμφωνία, και ενδιαφερόταν συγκεκριμένα να αφαιρέσει μεγάλο μέρος της στρατιωτικής δύναμης πριν από τις εκλογές. Ταυτόχρονα, φαίνεται απίθανο να αποσύρει όλα τα στρατεύματα των ΗΠΑ μέχρι τότε, χωρίς όμως αυτό να θεωρείται εντελώς αδύνατο.

Ο Ν.Τραμπ ισχυρίζεται ότι τα 19 χρόνια αμερικανικής παρουσίας στο Αφγανιστάν είναι πολλά και ελπίζει αυτή να περατωθεί σύντομα.

Ταυτόχρονα, το Πεντάγωνο επισημαίνει, ότι η οποιαδήποτε απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, θα βασίζεται στις συνθήκες που θα επικρατούν.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV