Οι Βρετανοί όλο και πλησιάζουν προς τη Ρωσία: Επιζητούν «στενή επαφή»

Το βρετανικό μένος κατά της Ρωσίας είναι γνωστό και δεν το αρνούνται ούτε οι ίδιοι. Όταν κάποιο ρωσικό πολεμικό σκάφος βρεθεί στην εγγύτητα των βρετανικών νήσων (βλ. περίπτωση Κουζνέτσοφ) επιστρατευτούν ότι έχουν και δεν έχουν για να δείξουν αποτροπή.
Τώρα και επειδή οι Ρώσοι δεν έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό αποφάσισαν ότι είναι ώρα να πάνε αυτοί προς τα μέρη τους.
Έτσι στη μεγαλύτερη χειμερινή στρατιωτική άσκηση στην περιοχή του Αρκτικού Κύκλου που έχουν συμμετάσχει ποτέ οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να εμπλακούν επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache της 656ης Μοίρας της Αεροπορίας Στρατού του βρετανικού Στρατού.
Τα ελικόπτερα έχουν ήδη αφιχθεί στην Νορβηγία και θα υποστηρίξουν τους 1.000 Βρετανούς στρατιωτικούς που συμμετέχουν στην άσκηση μαζί με 7.000 ακόμη στρατιωτικούς από τις ΗΠΑ, την Νορβηγία και την Ολλανδία.
Οι δυνάμεις αυτές θα ασκηθούν στην αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Νορβηγίας και θα είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου του Βρετανικού Στρατού θα ασκηθεί υπο αρκτικές συνθήκες.