Ρωσικά Tu-160 στην «περίμετρο» της άσκησης του ΝΑΤΟ «Τrident juncture 2018»

Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev-160 εκτελούν καθημερινές αποστολές πάνω από τα διεθνή ύδατα της θάλασσας του Μπάρεντς και της Νορβηγίας, όπου εκτελείται η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ Τrident juncture 2018.
Τα αεροπλάνα εισήλθαν στις περιοχές αυτές για να εκπληρώσουν τα καθήκοντα τους, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τετάρτη
“Η πτήση θα διαρκέσει περίπου δέκα ώρες και στη συνέχεια τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη βάση, ενώ τα αεροσκάφη της Ρωσίας θα εκτελούν τακτικά δρομολόγια στα διεθνή ύδατα της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, της Μαύρης Θάλασσας , της Κασπίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.
Τα αεροσκάφη συμμορφώνονται με τους κανόνες της χρήσης του διεθνούς εναέριου χώρου και αποφεύγουν την παραβίαση των εθνικών εναέριων χώρων των άλλων χωρών », ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.