ΥΠΕΞ Β. Κορέας: Όσο μας επιβάλλουν κυρώσεις τόσο πιο γρήγορα θα κινηθούμε για να ολοκληρώσουμε τα πυρηνικά μας σχέδια
Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε σήμερα πως όσο περισσότερο οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας τόσο γρηγορότερα θα κινηθεί για να ολοκληρώσει τα πυρηνικά σχέδιά της.
Οι πιο πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αντιπροσωπεύουν «την πιο εμπαθή, ανήθικη και απάνθρωπη πράξη εχθρότητας για τη φυσική εξόντωση του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, για να μην αναφέρουμε το σύστημα και την κυβέρνησή της», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα που συνέταξαν οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγών υφαντουργικών προϊόντων από τη Βόρεια Κορέα και των εξαγωγών πετρελαίου και βενζίνης προς τη χώρα αυτή.