Να αποστείλει στα ανοικτά περίπου είκοσι πλοία του, που μέχρι την Παρασκευή ναυλωχούσαν στη ναυτική βάση του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια και στα περίχωρά της, αποφάσισε σήμερα το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, ενόψει της έλευσης εντός του επόμενου 48ωρου του τυφώνα Σάντι στις ακτές του Ατλαντικού.

«Δεδομένης της παρούσας πορείας της καταιγίδας, λάβαμε την απόφαση να βγει στα ανοικτά ο στόλος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ, ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματικούς του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Αποπλέοντας από τη βάση του τα πλοία θα έχουν τον χρόνο να διαπλεύσουν την ζώνη που θα πληγεί από τον τυφώνα προτού αυτός φθάσει εκεί, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ζημιά από τα τεράστια κύματα που θα μαστιγώσουν τις ακτές κατά το πέρασμα του Σάντι.

Μεταξύ των πολεμικών πλοίων περιλαμβάνονται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Harry-Truman, ένα ελικοπτεροφόρο, τρία καταδρομικά, οκτώ αντιτορπιλικά, αμφίβια αποβατικά πλοία, ή ακόμη πετρελαιοφόρα ανεφοδιασμού.

Άλλα πολεμικά πλοία, τα οποία βρίσκονται για επιδιόρθωση και δεν μπορούν να αποπλεύσουν για τα ανοικτά, θα ενισχύσουν την πρόσδεσή τους.

Ο τυφώνας Σάντι, που ήδη έχει προκαλέσει 38 θανάτους στην Καραϊβική, διασχίζει σήμερα τις Μπαχάμες και αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να πλήξει την πλέον πολυκατοικημένη περιοχή των ανατολικών ΗΠΑ, όπως προβλέπεται με ακόμη δεινότερες συνέπειες από τον τυφώνα Ιρένε, που είχε προκαλέσει 47 θανάτους το 2011.

Εδώ είναι η αναμενόμενη πορεία καθώς και η προβλεπόμενη κατηγορία του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ