Τα ισπανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν είναι πλέον έτοιμα να αποσυρθούν σταδιακά από τη χώρα, καθώς ανακοινώθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου Press TV, ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα να παραδίδουν τη σκυτάλη των καθηκόντων ασφαλείας στις Αφγανικές δυνάμεις.

Οι ισπανικές δυνάμεις, αναλυτικότερα, αναμένεται να παραδώσουν την 1η Νοεμβρίου τα καθήκοντα ασφάλειας της βορειοδυτικής επαρχίας Badghis στην 207η μονάδα του Αφγανικού στρατού.

Μεταξύ του Ιανουρίου και του Φεβρουαρίου του 2013, τα Ισπανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από τη βάση Bernard de Galvez base της πόλης Ludina στην επαρχία της Badghis, και επίσης στο μεσοδιάστημα  Μαρτίου και Απριλίου θα εγκαταλείψουν τη βάση Rickets στη περιοχή της Moqur.

Έως και σήμερα η Ισπανία διαθέται στρατιωτική δύναμη 1.500 ανδρών στο Αφγανιστάν. Στα σχέδια της χώρας είναι η απόσυρση και των ειδικών δυνάμεων έως την άνοιξη του 2013.  

Η εισβολή στο Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκε το 2001 από τις Η.Π.Α και τους Δυτικούς συμμάχους υπό τη πρόφαση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, και ενώ οι Taliban εκδιώχθηκαν από την εξουσία η γενικευμένη ανασφάλεια και οι ταραχές στη χώρα δεν σταμάτησαν να υφίστανται.

Στις 20 Οκτωβρίου, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αποσύρει τα μάχιμα σώματά της από το Αφγανιστάν νωρίτερα από ότι αρχικά αναμενόταν, και ότι η απόσυρση των στρατευμάτων θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλους του Δεκεμβρίου του 2012.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ