Επεκτείνουν την υπό διαμόρφωση αντιβαλλιστική τους ασπίδα οι ΗΠΑ καθώς  εκτός της Ευρώπης αναμένεται να επεκταθεί έως και στην Ασία με την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να είναι οι πρώτες χώρες στις οποίες θα τοποθετηθεί το σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσου τις βαλλιστικές απειλές από Βόρεια Κορέα και και Κίνα..

Αυτό έκανε γνωστό ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Leon Panetta κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Kim Kwan Jin.

«Καταρχάς και σε ότι αφορά τις προκλήσεις από τη Βόρεια Κορέα νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ έχουν μια πολύ αξιόπιστη συνεργασία και αυτό, όταν οι προκλήσεις επαναληφθούν θα φροντίσουμε να απαντηθούν κατάλληλα», δήλωσε μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Ο Αμερικανός επίσημος δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο κι ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας συμφώνησαν από κοινού την παρακολούθηση όλων των εξελίξεωνπου συμβαίνουν στο Βορά.

«Σε ότι αφορά τη μελλοντική αντιβαλλιστική άμυνα είναι ένα θέμα για το οποίο συνεχίζουμε να συζητάμε για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε έτοιμα όλα εκείνα τα συστήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν την βαλλιστική απειλή από την Βόρεια Κορέα υλοποιώντας όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», σχολίασε ο Panetta για να διευκρινίσει ότι η αντιβαλλιστική ασπίδα αναπτύσσεται ήδη στην Ιαπωνία για την προστασία της –χωρίς να κατονομάσει τη χώρα- από τα βαλλιστικά όπλα της Κίνας.  

«Αναπτύσσουμε ήδη ένα ραντάρ TPY-2 στην Ιαπωνία ειδικά για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με τους συμμάχους μας στην περιοχή για να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα» κατέληξε π Αμερικανός υπουργός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ