«Ανησυχεί πολύ» για την κατάσταση της υγείας του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία της στο Λονδίνο, η κυβέρνηση του Ισημερινού και ζητεί να επιτραπεί να μεταφερθεί με ασφάλεια σε νοσοκομείο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ανώτερος διπλωμάτης του Ισημερινού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μόσχα.

«Ο κ. Ασάνζ έχει αδυνατίσει πολύ και ανησυχούμε πολύ για την υγεία του» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Μάρκο Αλμπούγια στον ραδιοσταθμό «Φωνή της Ρωσίας».

«Αν αρρωστήσει, θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ δύο εναλλακτικών λύσεων: Τη νοσηλεία του κ. Ασάνζ στην πρεσβεία ή τη μεταφορά του για θεραπεία στο νοσοκομείο. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα του Ασάνζ» προσέθεσε ο διπλωμάτης.

Ο Ισημερινός έχει ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από την βρετανική κυβέρνηση ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα συλληφθεί σε περίπτωση που θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

«Η Βρετανία δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό το αίτημα προς το παρόν, αλλά εξετάζει το όλο θέμα» δήλωσε ο Μάρκο Αλμπούγια.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι δεν έχει να κάνει προς το παρόν κάποιο σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του αξιωματούχου του Ισημερινού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ