Στις 22 Οκτωβρίου 2012 σύμφωνα με την ισραηλινή  ιστοσελίδα το μυστικό αρχηγείο του κυβερνοπολέμου των Ιρανικών δυνάμεων ευρίσκεται στην Βυρηττό και φυλάσσεται πολύ καλά από την  Χεζμπολάχ.

Το μυστικό αρχηγείο σύμφωνα πάντα με Ισραηλινές πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας ευρίσκεται  στην σιιτική συνοικία Dahya της Νότιας Βηρυτού. Οι πηγές προέρχονται από το τμήμα της αντιτρομοκρατίας της περιβόητης Ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad.

Οι hackers οι οποίοι επιτέθηκαν στον κυβερνοχώρο πρόσφατα σε  Αμερικανικές τράπεζες και στην Σαουδαραβική εταιρεία πετρελαίου Aramko  αλλά ευθύνονται και για την επίθεση ιρανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους  τύπου stealth στο ισραηλινό εναέριο χώρο στις 6 Οκτωβρίου, καθοδηγήθηκαν  από τον συγκεκριμένο χώρο, στην συνοικία του Λιβάνου όπου εδράζονται οι πράκτορες και   οι χάκερ των Ιρανικών υπηρεσιών αλλά και οι άνδρες της Χεζμπολάχ, οι οποίοι στρατωνίζονται στις εγκαταστάσεις της .

 Ο Wafiq Safa είναι επικεφαλής ασφάλειας και αρχηγός αυτού του άτυπου μικρού «ψηφιακού» αρχηγείου καθώς και ο Hossein Mahadavi, ο οποίος εκτελεί χρέη αξιωματικού συνδέσμου  και συντονιστή  με την οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο.  Ο γιός του Safa είναι παντρεμένος με την αδελφή του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα .

Ειδικοί Ισραηλινοί αξιωματικοί του κυβερνοπολέμου εκτιμούν ότι η Τεχεράνη χρησιμοποιεί  τις εγκαταστάσεις μέσα στο Λίβανο  με σκοπό  να εγκαταστήσει σταδιακά ολόκληρο αρχηγείο για  την διεύθυνση του  «Globalcyber war» όπως ονομάζεται στην σύγχρονη στρατιωτική ορολογία σε όλο τον κόσμο.

 Σκοπός των Ιρανών  είναι  να αποκρύψουν σε ένα απίθανο σημείο ένα τέτοιο αρχηγείο δίπλα στο Ισραήλ και με δεδομένο ότι οι εγκαταστάσεις της  Χεζμπολάχ προστατεύονται από  ηλεκτρονική διείσδυση  λόγω των εξαιρετικά αποτελεσματικών firewalls  σε ιούς , να πραγματοποιούν επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά ισχυρές και δυσκολοδιάκριτες ώστε να αναγκαστεί το Ισραήλ να αποστείλει UAV και δικούς του πράκτορες για να ανακαλύψουν το «ηλεκτρονικό ψηφιακό αρχηγείο» των Ιρανών στο Λίβανο.

Οι Αμερικανοί αντιμετώπισαν  την ίδια δυσκολία στις αρχές Οκτωβρίου, όταν προσπάθησαν να εντοπίσουν τους  hackers που «σακάτεψαν» 10 μεγάλες Αμερικανικές τράπεζες αλλά και την  Σαουδαραβική εταιρεία Aramco  με έναν ιό που ονομάζεται Shamoon και ο οποίος  αντικατέστησε τα  δεδομένα  των υπολογιστών με καμένες Αμερικανικές σημαίες. Επίσης οι Ιρανοί χτύπησαν και στο  Κατάρ  την βιομηχανία φυσικού αερίου.

Έξι ημέρες μετά την διείσδυση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Ισραήλ,  ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα μίλησε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη για  μία επίθεση τύπου « 9/11»  για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ