Τηλεφωνική επικοινωνία Βλ. Πούτιν και Ρ.Τ. Ερντογάν για τις εξελίξεις στην Συρία
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τον θάνατο 87 ανθρώπων στην Ιντλίμπ από χημικά, μία επίθεση για την οποια κατηγορείται το καθεστώς της Συρίας, αλλά και την πυραυλική επιθεση των Ηνωμένων Πολιτειών σε κυβερνητική αεροπορική βάση.
Παρ’ ότι οι απόψεις της Μόσχας και της Άγκυρας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στο θέμα της παραμονής ή όχι του Μπασάρ αλ Άσαντ στην ηγεσία της Συρίας, με τη μεν Ρωσία να στηρίζει τον Σύρο πρόεδρο, τη δε Τουρκία να ζητά την πτώση του, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιμείνουν στις συζητήσεις και την προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός.
Πούτιν και Ερντογάν μίλησαν επίσης και για την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων, βάσει των συνθηκών που υπογράφηκαν το τελευταίο διάστημα.