Συναγερμός σε πτήση από Πακιστάν για Λονδίνο: Ειδοποίηση για τρομοκρατικό χτύπημα! (φωτό)
Συναγερμός στη βρετανική πολεμική αεροπορία σήμανε την Τρίτη το απόγευμα, μετά την ειδοποίηση της αντικατασκοπείας για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα με αεροπλάνο σε βρετανικό έδαφος.
Όπως έγινε γνωστό, μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και προσέγγισαν την πτήση PK757, η οποία είχε αναχωρήσει από τη Λαχώρη του Πακιστάν, με προορισμό το Λονδίνο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους, υπήρξε ενημέρωση για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια ή έκρηξη στο αεροπλάνο. Η εντολή που είχαν οι πιλότοι των μαχητικών ήταν να συνοδεύσουν το επιβατικό αεροπλάνο μακριά από κατοικημένη περιοχή και αν αποδειχθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη τρομοκρατική ενέργεια, να το καταρρίψουν ως ύστατη επιλογή.
Ο έλεγχος απέδειξε ότι ήταν λανθασμένη η πληροφορία και ως εκ τούτου, το αεροσκάφος τύπου Airbus A330-300 προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.
PIA flight from Lahore to London Heathrow diverted to Stansted airport over reports of a suspicious item on the plane
— Murtaza Ali Shah (@MurtazaGeoNews) 7 Φεβρουαρίου 2017
New post: “BREAKING PIA flight #PK757 was just escorted by fighter jets to London Stansted… https://t.co/THZC9QT6DO pic.twitter.com/nDBEBlgwQ5
— Glenn Quagmire ☣ (@Angelus1701) 7 Φεβρουαρίου 2017