Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε κυβερνητικό κτίριο, πραγματοποίησαν τέσσερα άτομα στην Τσινγιάνγκ στην Κίνα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους συνολικά πέντε άτομα.

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε η επίθεση συνορεύει με τη μουσουλμανική παροικία της ασιατικής χώρας. Οι μουσουλμάνοι έχουν ανακηρύξει ανεξάρτητο κράτος τα εδάφη που ζουν και έχουν προβεί σε μεγάλο αριθμό επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, με εκατοντάδες θύματα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών, τέσσερα άτομα οδήγησαν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην είσοδο των γραφείων του Κομμουνιστικού (Κυβερνώντος) Κόμματος. Οι τέσσερις «καμικάζι» σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ άλλος ένας πολίτης έχασε τη ζωή του και τρεις μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε λόγο για «τρομοκρατικό χτύπημα», ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ