Τουρκία: Εξουδετερώθηκε ύποπτο πακέτο κοντά στο σημείο όπου έγιναν οι πολύνεκρες εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη
Χθες το βράδυ σημειώθηκαν δύο απανωτές, πολύνεκρες εκρήξεις ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και ενός καμικάζι αυτοκτονίας κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη όμως βρέθηκε εκεί και ένα ύποπτο πακέτο.
Το πακέτο αυτό όμως εξουδετερώθηκε από την αντιτρομοκρατική με ελεγχόμενη έκρηξη και απετράπη τρίτη απανωτή επίθεση.
Μετά τον πρώτο απολογισμό των νεκρών ο Ταγίπ Ερντογάν με γραπτή ανακοίνωση δήλωσε ότι «γίναμε μάρτυρες της πιο άσχημης τρομοκρατίας. Όποτε η Τουρκία κάνει ένα βήμα μπροστά η απάντηση είναι αμέσως αίμα, ζωές, βία και χάος από τα χέρια της τρομοκρατίας. Δεν έχει καμία σημασία από που προέρχεται η τρομοκρατία. Ούτε το όνομα ούτε οι μέθοδοι της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν σημασία. Μπορεί να λέγεται ΡΚΚ, Ισλαμικό Κράτος ή οργάνωση Γκιουλέν. Στόχος είναι η ίδια μας η χώρα και κανένας να μην αμφιβάλει ότι η τρομοκρατία θα αντιμετωπιστεί».
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ καταδίκασε επίσης τους δολοφόνους: «Οι τρομοκράτες δεν θα καταφέρουν να καταργήσουν την δημοκρατία στην Τουρκία, θα πάρουν την απάντηση που τους ταιριάζει» είπε.
Μέσω γραπτής ανακοίνωσης η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση: «Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}