Βαγδάτη: Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 100 νεκρούς από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος (upd)
(Ανανέωση 19:50) Στους 100 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού που σημειώθηκε σε ένα πρατήριο καυσίμων στην πόλη Χίλα του Ιράκ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αστυνομικών και υγειονομικών αρχών.
Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Ιρανοί προσκυνητές.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία αλλά και ιατρικές πηγές ένας βομβιστής ανατίναξε σήμερα το παγιδευμένο όχημά του σε πρατήριο καυσίμων στην πόλη αλ-Χίλα, 100 χλμ. νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 70 άμαχοι και να τραυματισθούν δεκάδες.
Η επίθεση σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων που ήταν γεμάτο με λεωφορεία τα οποία μετέφεραν σιίτες προσκυνητές που επέστρεφαν από την ιερή πόλη Κερμπάλα (νοτιοδυτικό Ιράκ), έγινε γνωστό από την αστυνομία. Δίπλα στο πρατήριο βενζίνης υπάρχει εστιατόριο όπου γευμάτιζαν οι προσκυνητές.
«Τουλάχιστον επτά λεωφορεία με προσκυνητές βρίσκονταν μέσα στο πρατήριο καυσίμων» τη στιγμή της έκρηξης, δήλωσε αστυνομικός.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις σε περιοχές εκτός του ελέγχου της σε μια απόπειρα να υπονομεύσει την εκστρατεία για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της τελευταίας πόλης που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.