Περί τις 2.000 προσωπικό του αλβανικού Στρατού και ειδικές δυνάμεις ωνν Ηνωμένων Πολιτειών, της  Βρετανίας, της Ιταλίας, του κατεχόμενου από τους Αλβανούς, Κοσσυφοπεδίου  και του Μαυροβουνίου  αναπτύχθηκαν αιφνιδιαστικά  σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας, για την διενέργεια άσκησης με την κωδική ονομασία «Κοινή Προσπάθεια».

Η άσκηση γίνεται στον απόηχο πληροφοριών ότι οι Σερβοβόσνιοι θα προχωρήσουν σύνοτμα σε ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους από το κράτος της Βοσβλιαε-Ερζεγοβίνης, μετά το δημοψήφισμα που κατέληξε σε υπερψήφιση της απόσχισης.      

Ο ίδιος ο πρόεδρος των Σερβοβοσνίων δήλωσε σήμερα ότι “Η Βοσνία είναι ένα αποτυχημένο πείραμα της διεθνούς κοινότητας και τόνισε ότι οι Σέρβοι αισθάνονται άβολα σε αυτό το κρατικό μόρφωμα. Όταν με ρωτάτε τι γίνετε στην  Βοσνία, εγώ πάντα απαντώ  ότι δεν ζω στη Βοσνία αλλά σε ένα  κομμάτι τη; Σερβίας  … Όταν μου στέλνετε δε επίσημο  έγγραφο με την ένδειξη , Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εγώ δεν αισθάνομαι άνετα”,  δήλωσε ο Ντόντικ, κάνοντας ακόμα πιο σαφείς τις προθέσεις του για απόσχιση της σερβικής περιοχής από την βοσνιακή δημοκρατία.

Να σημειώσουμε ότι και οι Κροάτες έχουν διακηρύξει την πρίθεσή τους να αποσχιστούν από την βοσνιαμή δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ