Ο κουρδικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε στο Ιράκ, σε κοινή επιχείρηση με Αμερικανούς στρατιώτες ο υπουργός Πετρελαίου και επικεφαλής του δικτύου διακίνησης πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμα στην οργάνωση των τζιχαντιστών.

Ο Σαμί Γιασίμ αλ Τζαμπουρί, γνωστός και ως Χατζί Χαμάντ, έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τους Κούρδους, την Πέμπτη (11/8), σε μάχη που δόθηκε κοντά στην πόλη Καΐμ, στο Ιράκ, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι δυνάμεις των Κούρδων και των ΗΠΑ μάχονται από κοινού τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία, εφαρμόζοντας το σχέδιο «Καλλιφάτη», το οποίο προέκυψε μετά τη στρατιωτική συμμαχία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Οι Κούρδοι έχουν παραχωρήσει μία βάση τους στη βόρεια πλευρά του Ιράκ, προκειμένου να στρατοπεδεύσουν οι Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι δρουν στην περιοχή.

Ο Σαμί Γιασίμ αλ Τζαμπουρί:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ