Λήξη συναγερμού για τα δυο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Βελγίου [φωτό]
[Ανανέωση 21:17] Ευτυχή κατάληξη είχε η περιπέτεια στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Εντούτοις, λίγη ώρα αργότερα, τα δύο αεροσκάφη, το ένα εκ των οποίων είχε απογειωθεί από το Όσλο, προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο Ζάβεντεμ και έπειτα από τις απαραίτητες έρευνες δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο στο εσωτερικό τους.
Σε ένα από τα δύο αεροσκάφη επέβαινε και ο Βέλγος παρουσιαστής Μπαρτ Ράες, ο οποίος στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter ανήρτησε ότι η απειλή για βόμβα έγινε γνωστή είκοσι λεπτά πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.
Passagiers bij de gate op hoogte gebracht en 10 minuten moeten wachten in vliegtuig. Nu eruit en in aankomsthal @BrusselsAirport
— Bart Raes (@brtraes) 10 Αυγούστου 2016
Bommelding op mijn vlucht van Oslo naar @BrusselsAirport 20 minuten voor landing bij piloot binnengelopen.
— Bart Raes (@brtraes) 10 Αυγούστου 2016
«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Βρυξέλλες, έπειτα από απειλή για βόμβα σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονται στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας Ζάβεντεμ.
Σχεδόν παράλληλα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσω της εφαρμογής Telagram καλούσαν «μοναχικούς λύκους» να επιτεθούν στο Βέλγιο, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «στόχο του Ισλάμ».
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Morgen υπάρχουν αναφορές για απειλές σε δύο διαφορετικά αεροσκάφη, τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστό από πού έχουν απογειωθεί.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, λαμβάνονται απαραίτητα μέτρα, ενώ το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας κάνει λόγο για «σοβαρή απειλή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο βελγικό αεροδρόμιο αλλάζουν πορεία και κατευθύνονται σε άλλους αερολιμένες της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως στις 22 Μαρτίου του 2016 τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο μετρό της βελγικής πόλης, με αποτέλεσμα τριάντα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και το Βέλγιο να έχει τεθεί σε κατάσταση «συναγερμού».
Σύμφωνα με το VRT ο Βέλγος ομοσπονδιακός εισαγγελέας είπε ότι «η απειλή είναι αρκετά σοβαρή ώστε να αναληφθεί δράση».
Bomalarm op vliegtuigen op weg naar Zaventem https://t.co/oXCF2SgwsX #vrtnieuws
— VRT deredactie.be (@vrtderedactie) 10 Αυγούστου 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ