Δύο εκρήξεις από επιθέσεις βομβιστών–καμικάζι έπληξαν σήμερα την ανατολική πόλη της Σαουδικής Αραβίας, Κατίφ, όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας της χώρας. Παράλληλα σήμερα ένας βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο Τέμενος του Προφήτη στην πόλη Μεδίνα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση al-Arabiya.

Σημειώνεται ότι η αποψινή νύχτα είναι η τελευταία του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, και σηματοδοτεί την έναρξη του Εΐντ, μίας από τις μεγαλύτερες γιορτές των μουσουλμάνων.

Οι πυκνοί καπνοί της έκρηξης στη Μεδίνα ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως η μία έκρηξη στην Κατίφ κατέστρεψε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά σε τέμενος, που ακολούθησε μια ακόμη έκρηξη λίγο πριν τις 19:00 (τοπική ώρα). Στην περιοχή της επίθεσης ήταν διεσπαρμένα ανθρώπινα μέλη, που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δράστη, τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν βομβιστής–καμικάζι, είδα μέλη του σώματος του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν υπήρξαν θύματα στις συγκεκριμένες επιθέσεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, από την επίθεση στο Τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα, η οποία περιλάμβανε τρεις εκρήξεις, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση βομβιστή–καμικάζι με αποτέλεσμα δύο τραυματίες κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Σκηνές χάους μετά την επίθεση στη Μεδίνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ