«Θρίλερ» με τον μονοφυσίτη Πατριάρχη Αντιοχείας: Αγνοείται μετά από βομβιστική επίθεση στη Συρία (φωτό) (upd)
Ενα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, καθώς όπως αναφέρει συριακό πρακτορείο ειδήσεων, αγνοείται η τύχη του μονοφυσίτη Πατριάρχη Αντιόχειας Ιγνάτιου.
Ο μονοφυσίτης Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, εγκαινίασε χθες μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, ωστόσο, μόλις τελείωσε η τελετή, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, βομβιστής αυτοκτονίας, ανατίναξε το γιλέκο του με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν ακόμη πέντε.
Το Συριακό παρατηρητήριο, που ενημερώνεται από το δίκτυο ακτιβιστών του, δηλώνει ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν αρκετοί άνθρωποι, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του πατριάρχη, η τύχη του οποίου, όμως, αγνοείται από χθες.
Αναλυτικά να θυμίσουμε ότι, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA.
Ο βομβιστής ενεργοποίησε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε στη γειτονικά αλ Ουστάνι, στην πόλη Καμισλί, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας δε γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση αυτή, αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, μόλις ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά.
Το παρατηρητήριο, που ενημέρωνεται από το δίκτυο ακτιβιστών του, δηλώνει ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν αρκετοί άνθρωποι, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του πατριάρχη.
BREAKING NEWS: Suicide attack occured in Qamishli in the presence of Mor Ignatius Aphrem IIhttps://t.co/dgMaef8953 pic.twitter.com/lBbFPhs8kr
— SyriacsNews (@SyriacsNews) June 19, 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ