Αναστάτωση επικρατεί στα Σκόπια, έπειτα από εμπρησμό δύο οχημάτων που ανήκαν σε Βούλγαρους διπλωμάτες και ήταν σταθμευμένα έξω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το Radio Bulgaria, το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «απροκάλυπτη πράξη επιθετικότητας» και τονίζοντας ότι τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια του προσωπικού της πρεσβείας.

Παράλληλα, ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό που εντείνει την ανησυχία για την ασφάλεια των Βούλγαρων πολιτών στη χώρα.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και σε προηγούμενη επίθεση σε βουλγαρικό πολιτιστικό σύλλογο στη Μπίτολα, με το υπουργείο να επισημαίνει ότι απαιτείται αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και ενίσχυση των μέτρων προστασίας των διπλωματικών αποστολών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ