Ο Σ.Λαβρόφ ενημέρωσε τον Μ.Ρούμπιο πως η Ρωσία ξεκινά συστηματικά πλήγματα στο Κίεβο!
Ζήτησε την άμεση εκκένωση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας από την ουκρανική πρωτεύουσα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο, τον ενημέρωσε ότι η Ρωσία προχωρά σε συστηματικά στρατιωτικά πλήγματα κατά του Κιέβου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σ.Λαβρόφ φέρεται να προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την έναρξη της νέας φάσης επιχειρήσεων, ζητώντας παράλληλα την άμεση εκκένωση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας από την ουκρανική πρωτεύουσα.
Η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται ως ένδειξη περαιτέρω όξυνσης της σύγκρουσης, με τη Μόσχα να αυξάνει την πίεση στο Κίεβο και τις δυτικές δυνάμεις να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.
Από την πλευρά των ΗΠΑ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση ή σχόλιο για το περιεχόμενο της επικοινωνίας, ωστόσο διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση αξιολογείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.